MINÄ

MIKA ”MIKI” KOLJONEN

Olen alkujaan stadilainen, mutta viimeisten vuosikymmenten aikana  valtaosan elämästäni asustellut  Itäisellä-Uudellamaalla. Olen naimisissa, meillä on suuri uusioperhe ja työskentelen myynnin sekä markkinoinnin parissa ns. päätyökseni.

Valokuvaamisesta innostuin jo 80-luvun lopulla ja hankin ensimmäisen Nikon merkkisen järjestelmäkameran.  Viimeistään digiaikakauden lyödessä läpi kuvaaminen alkoi kiinnostamaan entistä enemmän ja hankintalistalle tuli Nikonin ensimmäiset harrastajille suunnatut digijärkkärit.

 

en ja eri tilaisuuksien  kuvaaminen on ollut aina ”se” minun juttu ja siinä olen pyrkinyt kehittymään paremmaksi. Olen ns. itseoppinut valokuvaajana ja oppimisen polkua tallataan edelleen, koskaan ei voi olla täysin valmis mielestäni.

Ihmisten ja eri tilaisuuksien  kuvaaminen on ollut aina ”se” minun juttu ja siinä olen pyrkinyt kehittymään paremmaksi. Olen ns. itseoppinut valokuvaajana ja oppimisen polkua tallataan edelleen, koskaan ei voi olla täysin valmis mielestäni.

Somen ja etenkin Facebookin julkaisun aikoihin päätin perustaa useamman ryhmän valokuvauksen ympärille. Suosituimpina ryhminä ovat edelleen vahvaa asemaansa pitävät TFCD Valokuvaajat ja mallit, HÄÄT KUVIKSI,  kamerakirppis sekä  kymmenkunta muuta ryhmää. Someryhmät on luoneet hyvän näyteikkunan oppia lisää, tutustua ylipäätään alaan sekä siihen tärkeimpään, eli valokuvaamiseen.

TFCD (tfp) kuvaamisen pääperiaate on se, että valokuvaajan ja mallin välillä ei liiku rahaa, vaan molemmat saavat kuvat hyödykseen käytetystä ajasta. Tämä on mahdollistanut monelle harrastajalle polun ammattilaisuuteen sekä ammattilaiselle toteuttaa omia visioitaan, jotka joskus jopa hankalia toteuttaa kaupallisessa toiminnassa.

On ollut mielenkiintoista ja antoisaa seurata monen kuvaajan nousua aloittelijasta jopa huippu menestyväksi valokuvaajaksi. Ryhmissäni on jo yli  11.000 jäsentä ja ryhmät kasvavat edelleen.

Vuonna 2022 olen aloittanut yhteistyön Fotoman Oy:n sekä Focus Nordic Oy:n kanssa. Tämä mahdollistaa tutustumisen alan uusimpiin tuotteisiin sekä palveluihin.

Lue lisää yhteistyökumppaneista tästä.

Valokuvaaja Mika MIKI Koljonen

mikik.net Y-tunnus 3271424-3