MALLIKUVAUS

Muotokuvista ja mallikuvista 

Tältä puolen minulla on vahvin kokemus ja olen kuvannut monia malleja, joiden kuvat on menneet eri käyttötarkoituksiin lehtimainoksiin, someen tai vain omaksi iloksi.

TFP-kuvausten kautta olen saanut kokemusta yli 10 vuoden ajalta, jota olen voinut hyödyntää kaupallisissa kuvauksissa. En noudata minkään tietyn koulukunnan maneereja tai sääntöjä, tavoitteeni on toteuttaa kivan näköisiä kuvia valitun teeman ja kuvattavan mallin mukaan.

Mallin ohjaaminen on tärkeässä roolissa potretti-/ mallikuvissa, jotta malli saadaan ohjattua haluttuun asentoon. Osa malleista on hyvin oma-aloitteisia ja kameran edessä liikkumista on harjoiteltu kotona peilin edessä tai aikaisemmissa kuvauksissa muiden kuvaajien kuvatessa. Kuvaajan vastuulla on ohjata malli lopulta siihen asentoon missä itse kuva otetaan, eli jos pelkäät miten esim. kädet tulee kuvassa laittaa, älä sitä murehdi, se on kuvaajan tehtävä kertoa!

Pääosin kaikki mallikuvat muokataan tavalla tai toisella, aniharvoin julkaisuun tulee ns. muokkaamaton kuva. Oma tyylini on suhteellisen pelkistetty ja hillitty. En usein halua muokata kuvaa siten, että mallia ei ole tunnistettavissa kuvista ja jätän kuviin usein sellaisia ”virheitä”, joita ei voisi esim. meikillä peittää. Kuvien tulee mielestäni olle suhteellisen realistisia, vaikkakin valoilla, varjoilla ja meikillä saadaankin ihmeitä aikaiseksi.