MITÄ KUVAAN?

Kuvaan likimain mitä tahansa, mutta usein kuvattavana on ihmiset, perheet, eläimet, juhlat tai eri tapahtumat. Eli elämää eri tilanteissa ja olosuhteissa.

Vuosien varrella etenkin perhe- ja lapsikuvauksesta olen saanut erittäin hyvää palautetta myös tavastani työskennellä kuvattavien kanssa. Olen kuvannut lukuisia ns. ”ensikertalaisia” kameran edessä, jopa kamerakammoisia.

Mielestäni kuvaajan merkitys on suuri ja kuvaajan kuuluukin ohjata mallia siten, että malli(t) ovat mahdollisimman luonnollisesti sekä itselleen edukkaasti kamerani edessä. Pyrin selkein ohjein ja elein opastamaan kuvattavaa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman mieleinen ja kuvattavalle jää hyvät muistot kuvauksista. Tätä hommaa ei saa tehdä hampaat irvessä.

”Olipa kiva kuvata kanssasi, jännitin kauheasti ennen kuvausta, mutta tämä oli tosi kiva kokemus! Otetaan joskus uusiksi!”

Ennen kuvaus on hyvä käydä kuvattavan kanssa läpi mitä kuvilla haetaan ja mihin kuvat on tarkoitus julkaista.

Usein kuvaus alkaa rennolla jutustelulla ja muutamilla testiruuduilla minun säätäessä valoja tai hakiessa hyviä asetuksia, jotka kussakin tilanteessa miellyttää minun silmääni. Jos mallilla on selkeä käsitys millaisen kuvan haluaa itsestään, niin ei ole mitenkään väärin etsiä vaikka verkosta valmiiksi kuvia, jossa on haluttu tyyli, fiilis tai jokin muu toivottu piirre. Esimerkkikuvaa harvoin lähden täysin toisintamaan, mutta se voi avata hyvin mallin mielikuvaa valmiista kuvasta.

Kuvaan studiolla, miljöössä tai vaikka kotonasi olohuoneen matolla, eli paikalla ei ole sinänsä väliä. Studio-olosuhteissa toki voidaan tehokkaammin käyttää kalustoa ja leikkiä esim. savukoneella tai muilla tehostekeinoilla. Nykyisin kevyet ja liikuteltavat valot ja muut varusteet mahdollistaa kuvaamisen melkein missä tahansa, eli paikalla lopulta ei niin suurta väliä.

Oli kuvaustarpeesi millainen tahansa, ota yhteyttä ja mietitään miten Teidän toive toteutettaisiin!

Klikkaa alla olevaa video, niin näet muutamia kuvia matkan varrelta.